• English
 • Tarina

  Poliisista oopperalaulajaksi, oopperalaulajasta poliisiksi, poliisista ilmiöksi!

   Oululaisen poliisin Petrus Schroderuksen ura oopperalaulajana alkoi varsinaisesti Timo Mustakallio-laulukilpailun voitosta Savonlinnan Oopperajuhlilla kesällä 2004. Kiinnitys Suomen kansallisoopperaan toi seuraavien vuosien aikana hänelle useiden oopperateosten päärooleja. Petrus esiintyi myös Savonlinnan oopperajuhlien produktioissa sekä konserttisolistina eri puolilla maailmaa. Hänen videoesiintymisensä ovat herättäneet valtavan kiinnostuksen maailmalla. Merkittävimpänä Rakasta sinua elämä, jonka katselukertojen määrä YouTubessa lähentelee jo 4 miljoonaa.

  Vuonna 2012 Petrus palasi kotikaupunkiinsa Ouluun poliisin tehtäviin, mutta laulamisen kipinä ei sammunut. Nyt vuosia myöhemmin, Petruksen musiikin painopiste on muuttunut oopperasta ikivihreiden klassikoiden, slaavilaisten romanssien ja italialaisen tenorimusiikin suuntaan. Yhä suuremmassa osassa ovat uudet, Petrukselle sävelletyt kappaleet esim. Kun rakkaus sua kantaa.

  Ukrainan kansan tukemisesta on tullut Petrukselle sydämen asia. Hän on osallistunut useisiin Ukrainaa tukeviin konsertteihin, lahjoittanut esiintymispalkkioitaan ukrainalaisten avustamiseen ja nauhoittanut upeita ukrainalaisia lauluja. Hänen esittämänsä ukrainalainen kappale Nich jaka misjachna on kerännyt jo yli kaksi miljoonaa katselukertaa YouTubessa.

  Petruksen ensimmäisen albumin Laulan sun iltasi tähtihin cd:n myynti ylitti juuri kultalevyn rajan, 10 000kpl. Vieläkin nopeampaa tuntuu olevan uusimman Rakkauden Voima -albumin myynti.